Sonja ja Tony – salmiakki on parempaa kuin suklaa

Halusin kirjoittaa rakkaudesta, ensitapaamisesta. Siitä miten molemmat osapuolet ovat sen kokeneet. Sonja ja Tony ovat tämän tekstisarjan ensimmäinen ihana pari.

Sonja

Kaivopuisto on täynnä ihmisiä. Auringon säteet taittuu skumppalaseista. Lauta alla rullaa kovaa, ja väistelen juhlijoita sujuvasti. Mua kutsuu sun ääni. Joka iltainen lohtu kuin iltasatu. Meillä on takana paljon puhuttuja tunteja, avattuja ajatuksia. Yllättävän yhteensopivia haaveita.Varmuutta siitä, ettei me olla yhden päivän eikä yönkään juttu. Ehkä niiden takia en osaa yhtään jännittää. Näen sun hahmon kaukaa ja tiedän olevani oikeassa paikassa. Ainoassa, missä tarviikaan ikinä olla.

Tony

Mä tunnistan sut jo kaukaa. Sä oot kaunis, kauneinta mitä oon ikinä nähnyt. Kauniimpi kun kuvassa, joka mulla on puhelimessa. Oon vilkuillut sitä jatkuvasti päivän mittaan. Faijalle ja broidille näytin sitä jo viime viikolla ja tänään ne on kiusanneet mua sovellusrakkaudesta koko päivän. Mä en usko sovelluksiin, mutta mä uskon sun kaltaiseen naiseen. En oo pystynyt syömään – enkä juomaan, vaikka onkin vappu. En saa  tarpeeksi nopeasti venesataman lukittua aitaa auki! Kosketus on henkäisyn päässä.

Sonja

Mä en nää muuta, kun sun silmät. Ja hymyn. Siinä sä oot. Nyt mä jotenkin tajuan, että oon aika kauan odottanut just sua. Mä tunnen sut jo nyt. Sä oot silminnähden enemmän hermona kuin mä. Sun ryntääminen vessaan saa mut nauramaan. Hyppään veneeseen ja sun faija ja broidi suhtautuu muhun, kun olisin aina ollut täällä. Sovellusrakkaudestakin voi syntyä hyvää. Ja eihän me oltaisi koskaan muuten tavattu.

Tony

En voi uskoa silmiäni, että sä puhut ja naurat faijan ja broidin kanssa, kun olisit aina ollut täällä. Sä puhut niille jo meistä ja se huimaa mua. Istun sun viereen ja kosketus tuntuu hyvältä. Nyt mä aavistan mitä läheisyys voi parhaimmillaan olla. En pysty lopettamaan hymyilemistä. Sä tiesit, ettei mua voi ottaa ilman perhettä. Tämä on satukirjameininkiä.

Sonja

Suomenlinnassa on ilmapalloa ja serpentiiniä, tyhjiä skumppapulloja. Mutta se ei haittaa. Sun puhe on naurua täynnä ja puhut mulle huomisesta. Mä oon koko ajan varmempi, että niitä tulee monta. Mun puhe saa vastakaikua susta ihan heti. Sä haluat mut selkeästi kokonaan, sukuineen päivineen.

Tony

Sä et löydä niitä tykkejä, vaikka kuinka lupailit. Mutta saanpahan aikaa kiertää sun kanssa aurinkoisilla kallioilla. Pidellä sun naurua ympärilläni kuin palkintoviittaa. Käsittää, että mä oon just hyvä tälläsenä kun oon. Mulla on sulle jotain annettavaa, toivottavasti yhtä paljon kun sulla on mulle. Sä viet mut varmoilla otteilla uuteen maailmaan, jossa avoimuudella lunastetaan turvaa.

Rauhoitun vasta nyt, sä teet hiljaisistakin hetkistä normaalia. Ei tarvi keksiä puheenaiheita. Kaikki on vaan niin helppoa.

Sonja

Baarin peilissä mä näen tulevaisuuteen kuin sadun kuningatar. Mä näen meidän kodin, perheen ja koko onnellisen elämän. Mä tiedän, ettet sä jätä mua vaikka kiukuttelisin aivosi solmuun. Sä pysyt tässä. Mua ei pelota mikään muu kuin se, että miten voin olla näin varma.

Tony

Baarissa muut miehet tuijottaa meitä ja ihmettelee varmasti, että miten mä oon voinut saada sut tänne. Ne ei vaan tiedä, että mä oon päättänyt jäädä tekemään sulle aamupalaa. Tappiin asti. Me tullaan löytämään aina toistemme luo, riitojenkin yli. Tämä aikaikkuna tuli tarkoituksella juuri nyt.

Sun kanssa mun maailmalta katoaa rajat ja tiedän vielä paljastuvani kokonaan. Tämä suhde syventyy vain jakamalla kaiken, tunteetkin.  Otan sen vastaan rohkeudella ja uskallan viimein pyytää sua mukaan. Otan sua kädestä. Mennään tekemään ihmeitä.

Sonja

Vihdoinkin sä pyydät mut mukaan. Vaikka mä seison tukevasti tällä maalla, minkä olen luonut, tiedän, että sä irrotat mut juuriltani. Istutat vielä parempaan paikkaan, jossa mulla on tilaa viimeinkin kasvaa koko mittaani. Otan sua kädestä. Lähdetään tekemään ihmeitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: